Bewust Zijn

Ons onderbewuste is de poort naar gezondheid, liefde, innerlijke vrede, harmonie. Hier worden antwoorden gevonden die verheldering en inzichten geven op gezondheid`s en leven`s vragen. Het is dus de weg naar binnen die voor een licht, gezond en krachtig leven zorgt.

De weg naar binnen vinden kan door verschillende manieren zoals yoga en meditatie.
Alles wat voor ontspanning zorgt kan voor inzicht zorgen die helpend is in het dagelijks leven.

Alleen de stukken of delen die diep verborgen liggen in het onderbewuste zijn lastiger te bereiken. Dit zijn vaak delen die te pijnlijk of confronterend zijn. Waar angst, schuld, schaamte, verdriet, leugens, illusie of gehechtheid worden vast gehouden door een overleving`s mechanisme van vechten/vluchten of bevriezen. Hier komen ook nog emoties bij kijken wat er allemaal voor zorgt dat de deur stevig dicht blijft en dat alleen de oppervlakkige delen gezien kunnen worden.

De delen die niet worden gezien maar er wel zijn kunnen voor allerlei klachten en problemen zorgen.
Signalen die aan kunnen geven dat er iets gezien moet worden vanuit het onderbewuste:
-Stress en spanning
-Veel in je hoofd zitten, heel de dag ben je van alles aan het bedenken
-Burn-out en depressie
-Chronische ziekte
-Ernstige ziekte
-Allergie├źn
-Verslavingen
-Angsten en paniekaanvallen
-Negatief zelfbeeld en negatieve overtuigingen
-Gevoel dat je niet op de juiste plek bent: Werk, school, woning, of mensen om jou heen die niet bij jou resoneren
-Elke keer weer de verkeerde keuzes maken, keuzes die ervoor zorgen dat je niet jezelf kunt zijn of die jou ontkrachten

Zo is er nog veel meer op te noemen. Aan jou de taak om dit serieus te nemen en hier iets mee te doen.

Als je er zelf bewust van bent dat er iets niet klopt in je leven kun je hier vaak wel verandering in aan brengen. In de huidige samenleving, waarin we veel in ons hoofd zitten, alles snel gaat en er veel drukte is, is het niet altijd zo makkelijk om te luisteren naar de signalen die ons onderbewuste ons geeft. Dit kan ervoor zorgen dat klachten steeds heftiger worden, omdat je ziel je laat weten dat er verandering nodig is in jouw leven. Verandering om te gaan luisteren naar jezelf, jezelf serieus te nemen en terug te gaan naar meer rust.

Om dit te doen is innerlijk werk nodig wat ook wel heling genoemd wordt. Heling is alle gevoelens, emoties en gedachten er laten zijn, doorvoelen, en daarna loslaten.
Heling is bewustwording van alle delen die jou heel maken, zowel de lichte als donkere kanten. De lichte delen zijn delen van liefde, geluk, blijdschap en vrede die we van ons zelf willen zien en voelen. De donkere delen zijn minder geliefd maar horen er net zo goed bij. Dit zijn delen die pijn doen, traumadelen, delen van dader en slachtofferschap, conditioneringen, oordelen en dualiteit. Uit deze delen worden de inzichten verkregen waarvan geleerd wordt en waar jouw groeimogelijkheden in verscholen liggen. Door bewust te worden dat alles in jou zit, zowel licht en donker, besef je dat je heel en compleet bent.  Er is dan niets meer wat je niet bent en tegelijkertijd ben je alles.

Wil jij de kracht en de liefde in jezelf verhelderen en sterker maken?
Wil je niet langer slachtoffer of dader zijn?
Wil je uit de overleving komen en het leven gaan leven?
Wil je gezondheid ervaren zonder andere toevoeging?
Ben je klaar voor verandering?

  • Neem dan contact met mij op.